Varför blir det kondens på utsidan av fönstret, vad kan man göra?

Text hämtat från Morups Fönster
Varför blir det kondens på utsidan av fönstret?
Den utvändiga kondensen uppstår när fönstret har ett lågt u-värde, runt 1,1 eller lägre. Den utvändiga kondensen bildas eftersom värmen inomhus hindras från att ta sig ut av den energieffektiva glaskassetten, därmed når inomhusvärmen inte det yttersta glaset. När det yttersta glaset är kallare än omgivande luften utomhus uppstår kondens. 
Fenomenet är mest märkbart under klara, kalla nätter på våren och hösten när värme från jorden strålar ut i rymden. När den varma, fuktiga luften träffar det kallare glaset, kondenserar fukten och bildar droppar eller kondens på glasets utsida. Effekten kan liknas vid dagg som bildas på gräset en tidig morgon.
Så detta är något som man skulle kunna förhålla sig positiv till. Men många har svårt att bli glada när de vissa dagar inte kan se ut pga. kondens eller frusen kondens, förrän långt fram på förmiddagen.

Kan man göra något åt det?

Nedan är hämtat från en artikel i Byggahus.se från den 20 aug 2013

Det finns ett enkelt sätt att slippa imma på utsidan av de moderna välisolerade fönstren!
Det är bara att gnida in utsidan med koncentrat diskmedel och sedan polera ut det med en torr(!) trasa tills det ser bra ut. Vi gjorde det för en dryg vecka sedan och det har inte funnits ett spår av imma sedan dess, trots en del klara nätter som alltid brukar orsaka imma. Då har det ändå kommit flera skyfall med slagregn mot rutan och vi trodde att nu sköljs nog diskmedlet bort, men det håller sig fortfarande klart!

Kan var värt att prova.