Styrelsen önskar alla medlemmar en Glad Påsk! Vi vill också påminna om att grillsäsongen drar igång och att grillplatserna går att boka från 1 april.

Viktigt:

  • Boka tid och plats för grillning på listorna i trappa 14.
  • Egen grill ska placeras på plattläggningen.
  • Var uppmärksam – grilla på ett säkert sätt, tänk på brandfaran!
  • Den som bokat grillplatsen är ansvarig för att bord och bänkar torkas av samt att matavfall och sopor tas med efter avslutad grillning.
  • Grillplatserna är inte någon lekplats, vårdnadshavarna är ansvariga för sina barns säkerhet.

Vår förhoppning är att alla som bokar grillplatserna ska kunna njuta av god mat och en fin gemenskap tillsammans!

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

Medlemskap i Motionsrum och/eller Bastu söker man via mail till styrelsen, info.malmohus18@gmail.com.

Är man medlem och inte längre vill vara det så ska man avsluta sitt medlemskap senast vid årsskiftet så att en ny årsavgift inte tas ut då medlemskap förlängs med automatik 1/1 varje år.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

Från och med den 26 mars 2024 kommer kamerabevakning i alla entréer, källaringångar, korridorer vid tvättstugor, garaget samt källsorteringen att vara i gång.

Brf Malmöhus18 följer Datainspektionens riktlinjer, sker det någon incident är det endast två av styrelsen utsedda som har tillgång till materialet.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

Bilnycklar upphittade eller rättare sagt inlämnade till styrelsen efter att de hängt på anslagstavlan i trappa 10 i ca en månad. De kan återfås mot beskrivning antingen via mail eller på Expeditionen den 2/4 mellan kl. 18-19.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

Märker du skillnaden!? Ja, vi gjorde en storstädning av vårt motionsrum. Dammsugning i varje hörn, avtorkning av maskiner och redskap, polering av vissa delar – framförallt på spinningcykeln, skurning av golvet så att knäna sprack! Avslutningsvis använde vi ångtvätten och rengjorde alla handtag och styren… Det behövdes verkligen. Allt detta för att vi ska fortsätta att trivas med träningen.
Vi gjorde även ett lättare underhåll av redskapen – för mår dessa bra så blir det roligare att träna och vi slipper onödiga reparationskostnader.

Men det krävs fortfarande både stora och små insatser från dig för att detta ska fungera  varje gång du tränar. Du kan inte tro att dina uteskor är rena… Och det är OK att påpeka för sin granne att det är bara inneskor som gäller. Tar du med dig en handduk som du lägger över på vissa maskiner när du kör hårt så att svetten bara rinner nedför ansiktet? Exempelvis så hade styret på spinningcykeln mått bra av det. Torka av så mycket det går… Men du kan redan allt detta, eller hur?

Fortsätt att ha kul och hör av dig om något är på tok!
Mer om gymmet här

Med vänliga hälsningar Styrelsen

Inglasningen är ett vind- och regnskydd för balkongen, inte en utökning av bostadsytan. Normalt avleds regnvatten på utsidan av inglasningen, men i vissa exceptionella fall kan det förekomma att regnvatten tränger in på balkongen.

 

Det finns riktlinjer på hur mycket regnvatten (och vind) som kan tränga in. Vid vindstyrkor under 20 m/s kan det röra sig om ett maximalt läckage på 3 dl regnvatten per dygn. Generellt klarar inglasningen att stå emot väder och vind på ett bra och säkert sätt. Men man kan inte möblera och ha mattor som inte tål vatten, utan risk för att de skadas. Det finns för övrigt en ränna i golvet längst ut mot balkonginglasningen. Den är är avsedd att samla upp vatten som har läckt in och bör inte täckas över.

 

Kondens kan bildas på glasen vid olika tillfällen. Orsaken är oftast att balkongdörren står öppen. Då strömmar den varma inneluften ut och träffar det kalla ytterglaset med kondensbildning som följd. Snabba väderomslag från regn till solsken eller riklig växtlighet på balkongen kan också orsaka kondens. Detta är normalt och inget fel på inglasningen.

För att kondensen ska försvinna så fort som möjligt är det bäst att genomlufta balkongen.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

Nu finns ny information om biljetter via Skådebanan. Teater, musikal, opera…
Läs här!

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

Du kan lägga in porttelefonens nummer som kontakt i din telefon för att enkelt se att det är porttelefonen som ringer.
För trapporna 4 – 14 så har porttelefonen nummer 079 065 70 50
För trapporna 16 – 26 så har porttelefonen nummer 079 065 70 51

När din besökare ringer upp dig via porttelefonen så svarar du som vanligt, och för att släppa in din gäst trycker du 5:an och avslutar. Detta gäller oavsett om du använder en mobiltelefon eller en separat knappsats, typ ton-sändare eller tonvalsdosa.

Om du INTE vill öppna lägger du bara på luren. Släpp aldrig in någon okänd person i våra fastigheter!

Du som är nyinflyttad måste koppla porttelefonen till den telefon du vill kunna öppna porten med (fast eller mobil). Det gör du genom att ringa Dag & Natt på 0771-860 860.

Vänliga hälsningar Styrelsen

Styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Under året har vi arbetat med omfattande förbättringar i Malmöhus 18:

  • Energibesparingsprojektet som började under våren med installation av frånluftsvärmepumpar i alla trappor och sedan har vi bytt fönster, tilläggsisolerat tak och installerat solceller.
  • Bastun har fått ett nytt aggregat och en ny termostat
  • I trappa 12 har en avloppsstam renoverats
  • EB-metoden för reglering av elementen har installerats i trappa 14 för utvärdering
  • En ny tank vid källsorteringen har aktiverats till vaktmästaren
  • Montering av övervakningskameror pågår.

Hälsningar Styrelsen, Malmöhus 18

Information till boende

Grovplanering för Ingenjörsgatan Trappa 12-10-8-6-4 och 14

  • Demontering ställning Tr 12-10-8-6-4
  • OBS!!!
    Fönsterputsning Tr 14
    2023-12-09
    2023-12-10

Följande händer under vecka 50
Ingenjörsgatan 12-10-8-6-4 och 14

  • Denna veckan fortsätter arbetet med att demontera ställning på 6vån huset Tr 12-10-8-6-4
  • Fortsatt arbete med dragning kablar till solpanelerna

Vi ber er alla om att vara lite extra uppmärksamma på folk som rör sig på området.

OBS! Vi vill också informera er om att det är absolut förbjudet att som hyresgäst beträda ställningen för att putsa era fönster. Detta görs av oss innan ställningen rivs.

Det är förbjudet att beträda ställningen för att putsa fönster!!!!!

Med vänliga hälsningar,
Servicekuben